Over Pim & Pom bv


Pim & Pom bv is een dochteronderneming van Fiep Amsterdam bv. Deze bv is de productiemaatschappij van de film van Pim en Pom en de animatieserie De avonturen van Pim & Pom. Pim & Pom bv zorgt ook voor licenties voor het uitbrengen van dvd's met afleveringen van de animatieserie en voor andere digitale toepassingen.

De animatieserie De avonturen van Pim & Pom

In 2007 is Fiep Amsterdam bv een samenwerking aangegaan met BosBros bv voor de vervaardiging van 26 afleveringen van elk vijf minuten. Eind 2008 is besloten de samenwerking te beëindigen, omdat de mensen bij BosBros die voor de samenwerking verzorgden deze organisatie verlieten. Fiep Amsterdam bv heeft toen besloten de productie van de animatieserie in eigen beheer voort te zetten. Voor alle duidelijkheid is voor deze filmproductieactiviteit een aparte BV opgericht: Pim & Pom bv.

Intussen is besloten niet 26 maar 52 afleveringen te maken. In oktober 2009 is de eerste serie van 26 afleveringen gereed gekomen. Medio 2011 waren de volgende 26 afleveringen klaar. In 2014 heeft de bioscoopfilm Pim & Pom Het Grote Avontuur in 115 bioscopen gedraaid. 

Pim & Pom bv is bij de KvK ingeschreven onder nummer: 34317552

De avonturen van Pim & Pom


Voor meer informatie over de animatieserie De Avonturen van Pim & Pom, over de crew en de afzonderlijke afleveringen kunt u terecht bij de TV serie pagina binnen onze website. 


Te zien op Zappelin! Elke doordeweekse dag worden twee afleveringen van de animatieserie uitgezonden rond 7.35 uur in de ochtend en 12.35 in de middag op Zappelin. De afleveringen zijn terug te kijken via de Zappelin website en Zappelin app. De serie wordt in Vlaanderen uitgezonden op Nickelodeon.

 

De avonturen van Pim & Pom in het buitenland


De rechten voor de animatieserie zijn per 15 oktober 2009 verkocht aan Finland, Zweden, Noorwegen, Slovenië en Japan. Per september 2012 wordt de serie ook uitgezonden op de nationale zender NHK in Japan.


Contact opnemen


Inhoudelijk contact
Voor inhoudelijk contact kunt u terecht bij drs. Gioia Smid, initiatiefnemer en regisseur van de animatieserie. Zij is tevens artistiek directeur van Fiep Amsterdam bv.

- Telefoonnummer: 020-4714637
- Email: gioiaapjefiepwestendorp.nl

Zakelijk contact
Voor zakelijke informatie over de serie, de dvd's, boeken en andere publicaties en merchandising kunt u contact opnemen met:

- Telefoonnummer 020-4714637
- Email: infoapjefiepwestendorp.nl