Informatie over deze website

 

Wat is dit voor website en waarom is het gemaakt?
Pim & Pom zijn twee poezen die door Fiep Westendorp zijn getekend. Er verschenen eerder al verschillende boekjes met Pim & Pom in de hoofdrol. In 2004 is Fiep Amsterdam BV met haar dochteronderneming Pim & Pom bv de serie ‘De avonturen van Pim & Pom’ gestart. Deze serie wordt vanaf 2 mei 2016 uitgezonden op Zappelin. In het voorjaar van 2014 verscheen de eerste bioscoopfilm over de poezen. Deze website is gemaakt om kinderen, ook buiten de serie en producten om, de gelegenheid te geven om met Pim & Pom te spelen. Daarnaast biedt de website volwassenen informatie over alle activiteiten rond Pim & Pom. De website bevat zodoende een informatief, praktisch deel voor de ouders en een speciaal deel voor de kinderen.

Wat biedt het kinderdeel van de website voor kinderen (en volwassenen)?
Het kinderdeel van de website biedt kinderen een 100% veilige omgeving om met Pim & Pom te spelen. Wij hebben de website ingericht voor kinderen van ongeveer 3 tot 6 jaar, maar elk kind dat enthousiast is over de twee poezen mag natuurlijk gebruik maken van deze website! Het klikken door de website gaat aan de hand van zelf ontdekken (met gebruik van gesproken tekst en beeld), daardoor is het voor de kinderen mogelijk om ook zelfstandig op de site te spelen. Samen met de ouders is de ervaring echter net iets rijker, doordat bij de inhoud regelmatig extra tips en informatie wordt geboden. De verantwoordelijkheid voor het gebruik van de website door kinderen ligt altijd bij de ouders. Het kinderdeel bevat logischerwijs geen advertenties, betaalomgevingen of ongepaste inhoud.

Wat biedt het "grote mensen" deel van de website?
Het deel voor volwassenen bevat vooral informatie over activiteiten rondom Pim & Pom, bijvoorbeeld aangaande de TV serie op Zappelin en Pim & Pom de film, maar ook informatie over onze producten en andere wetenswaardigheden worden geboden. Bovendien biedt de website de aanleiding om over Pim & Pom in gesprek te gaan of hen te volgen via social media (Facebook en Twitter). Het volwassen deel van de site is vooral functioneel opgezet, om gebruik voor ouders zo gemakkelijk mogelijk te makne.

Wat zijn de regels (voor kinderen) op de website?
Het is vooral de bedoeling dat kinderen het speciale kinderdeel bezoeken. Op de homepage van de website wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen de kinderpagina en het volwassenendeel. Het volwassenendeel bevat geen risicovolle content, maar is niet per definitie gebruiksvriendelijk voor kinderen. Bovendien bevat het links naar onze webshop, waar producten kunnen worden aangeschaft. Deze uitingen zijn voor volwassenen bedoeld. Mocht je kind toch graag op het volwassendeel willen kijken, dan raden we aan om dit gezamenlijk te doen. Er gelden verder geen strikte regels op deze website, met uitzondering van de genoemde algemene en privacy voorwaarden. Aangezien communicatie onderling vrijwel niet mogelijk is, in ieder geval niet binnen het kinderdeel, zien wij geen noodzaak voor het opstellen van regels. Aangaande communicatie over en rondom Pim & Pom via social media, gaan wij ervan uit dat deze door volwassenen zal worden gevoerd. We verzoeken degenen die gebruik maken van de social media kanalen in relatie tot Pim & Pom, zich volgens in Nederland normaal geldende omgangsnormen te gedragen, aangezien (jonge) kinderen deze gesprekken en/of opmerkingen mogelijk (mee)lezen.

Waarom zijn mijn kinderen veilig op deze site?
Uw kind is totaal veilig op deze site. Het kinderdeel van de website bevat geen links naar externe sites en geen content die wij er niet zelf op hebben gezet. Er is bovendien geen mogelijkheid tot contact met andere gebruikers en ook zullen wij kinderen zelf niet oproepen en/of vragen hun persoonlijke gegevens achter te laten en/of te delen.

Kost deze website geld? / kunnen mijn kinderen hier geld uitgeven?
Het gebruik van de website is gratis. Op het kinderdeel kan geen geld worden uitgegeven. Het volwassenendeel bevat  een link naar de externe webshop. Ook daar kan niet zomaar geld worden uitgegeven, tenzij uw kind toegang heeft tot uw betalingsgegevens.

Hoe wordt omgegaan met commercie?
De website bevat geen advertenties van externe partijen. De enige vorm van commercie die u op deze website aan zult treffen zijn aankondigingen van nieuwe Pim en Pom producten in het "grote mensen" deel. Op het kinderdeel zijn helemaal geen advertenties te vinden en worden kinderen enkel aangesproken met inhoudelijke berichten.

Heeft de site iets educatiefs?
Het kinderdeel van de website bevat verschillende spellen die kinderen uitdagen in hun reactievermogen, inzicht, en creativiteit. Bovendien biedt deze website uw kind de mogelijkheid om te leren navigeren op websites en om te gaan met digitale media, doordat de navigatie vooral op hun intuitie is gebaseerd.

Kunnen kinderen met elkaar communiceren? Hoe werkt dit en is het veilig?
Op het kinderdeel is geen mogelijkheid tot chatten of andersoortig onderling contact. Het volwassenendeel bevat een kader waarin Facebook en Twitterberichten verschijnen waarin de woorden ‘Pim en Pom’ of ‘@pimenpom’ worden gebruikt. Aangaande communicatie over en rondom Pim & Pom via social media, gaan wij ervan uit dat deze door volwassenen zal worden gevoerd. We verzoeken degenen die gebruik maken van de social media kanalen in relatie tot Pim & Pom, zich volgens in Nederland normaal geldende omgangsnormen te gedragen, aangezien (jonge) kinderen deze gesprekken en/of opmerkingen mogelijk (mee)lezen. Fiep Amsterdam bv behoudt zich het recht voor om berichten uit dit kader te verwijderen.  

Hoe wordt omgegaan met (persoons)gegevens?
Gegevens worden alleen gebruikt voor het onderdeel waar deze voor opgegeven zijn. Bijvoorbeeld het bekendmaken van prijswinnaars en het versturen van de prijs. Persoonsgegevens worden niet opgeslagen in een centrale database of verspreid aan externe partijen. Lees ons privacybeleid voor meer informatie hierover.

Hoe kan ik de makers van deze website bereiken?

Bij vragen zijn de makers van deze website bereikbaar via email - Info@fiepwestendorp.nl - of telefoon - 020-7414637.

Waar kan ik meer informatie vinden over kinderen op internet?

- Mijn Kind Online: www.mijnkindonline.nl biedt ouders informatie over internetgebruik door kinderen
- Family Safety Center van Google: google.nl/intl/nl/goodtoknow/familysafety/ biedt tips rondom online veiligheid
- Kennisnet: via www.kennisnet.nl vind je ook meer informatie

Voor jonge kinderen is ook de veilige (gratis) browser MyBee beschikbaar, aangeboden door Mijn Kind Online.